Vuoden 2019 Luomu SM -kilpailussa kovia tuloksia

Yksityisellä sektorilla eniten luomun käyttöä onnistui lisäämään Eckerö Linen M/s Finlandia huimat 70 % vuoden 2018 aikana.

Julkisella sektorilla voitto meni Tampereelle Ahlman opistolle 23 % luomun käytön lisäämisellä vuoden 2018 aikana.

Luomu SM kilpailun perussarjojen voittajat:

Suuri julkinen toimija:
Helsingin Palvelukeskus palasi voittokantaan. Vuonna 2018 Helsingin päiväkotien elintarvikehankinnoista 17,9 prosenttia oli luomua. ”Luomun käyttö on osa Helsingin päiväkotien ruokapalvelun vastuullisuustyötä.” - kehityspäällikkö Eeva Saarinen.  

Keskisuuri julkinen toimija:
Laurea amk:n BarLaurea nousi niukasti yhden prosentin erolla voittajaksi omassa sarjassaan vuoden tauon jälkeen. BarLaureassa luomun osuus on 36 %. ” Haluamme toimia esimerkkinä ja opettaa restonomiopiskelijoille, kuinka lähi- ja luomuraaka-aineita sekä -ruokia voidaan käyttää myös oppilaitosympäristössä.” - ravintolapäällikkö Teemu Sirainen.

Pieni julkinen toimija:
Ensimmäisen kerran Luomu SM -kilpailun voitto meni seurakunnan leirikeskukselle. Susiniemen leirikeskus Mikkelissä nappasi täpärästi sarjan voiton 22 % luomuosuudella. ”Etenkin kirkon ympäristödiplomi kannustaa luomun käytössä ja meidän julkisten toimijoiden velvollisuus on näyttää esimerkkiä.” - emäntä Tarja Lappalainen.

Pieni yksityinen toimija:
Ravintola Härmän Rati, Järvenpää, luomua huimat 99 %. ”Kalan ku sais luomuna, solis täys sata!” -ravintoloitsija Juha Ollila.

Keskisuuri yksityinen toimija:
Oppilasravintola Timjami/Tampereen steinerkoulu, luomua 87 %. ”Kun käyttää luomua, tietää käyttävänsä vastuullisesti tuotettuja raaka-aineita, hyvänmakuisia ja laadukkaita tuotteita.” - emäntä Merja Jokiniemi

Suuri yksityinen toimija:
UniCafe, YLVA, luomua 10,9 %. ”Meille on kunnia-asia osoittaa, että kestävät valinnat ovat mahdollisia myös opiskelijalounaan hintaraameissa.” - hankinta- ja tuotekehityspäällikkö Susanne Reiju.

Kuvassa vasemmalta: Merja Jokiniemi (Oppilasravintola Timjami), Susanna Immonen (Helsingin Palvelukeskus), Sirpa Jalovaara (Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimiala), Juha Ollila (ravintola Härmän Rati) ja Tuomas Sillanpää (M/s Finlandia).