Luomu SM

on kaikille luomua käyttäville ammattikeittiöille tarkoitettu "kilpailu".

Vuoden 2019 voittajat julkistettiin 2.10.2019 Finlahdia-talolla Luomuelintarvikepäivässä.

Lue lisää voittajista täältä

Kilpailussa etsimme sekä julkista että yksityistä toimijaa/ravintolaa, joka on onnistunut lisäämään eniten luomun osuutta edelliseen vuoteen verrattuna. Lisäksi kilpailussa on kolme perussarjaa yksityiselle ja julkiselle sektorille. Sarja määräytyy ravintolassa tai ruokapalvelussa vuodessa tarjottavien aterioiden määrän mukaisesti.

PERUSSARJAT:
pienet toimijat
: 50 000 ateriaa/vuosi tai vähemmän
keskisuuret toimijat: 50 000 - 200 000 ateriaa/vuosi
suuret toimijat: 200 000 ateriaa/vuosi tai enemmän

Toteutuneiden luomun käyttömäärien laskemiseen tarvitset kaikkien käytössä olevien (tavanomaiset+luomu) raaka-aineiden käyttömäärä kg/vuodessa. Elintarvikkeiden kokonaiskäyttömäärästä lasketaan luomun osuus prosentteina.

Voit käyttää luomutuotteiden prosenttiosuuksien laskemiseen luomu -laskuria 

Luomun osuuden käytetyistä elintarvikkeista voit ilmoittaa meille myös esim. excel-taulukolla tai tukusta saatavalla myyntiraportilla. Luomuostot tulee todentaa ostoraportilla tai jollain muulla hyväksyttävällä ostotositteella (esim. ostokuitti tai kirjanpitoraportti).

Mikäli kaikkien käytössä olevien raaka-aineiden käyttömäärä/vuosi on vaikea saada esim. organisaation omasta ostoraportista tai tukkujen myyntiraportista, niin kokonaismäärän voi suhteuttaa annosmäärien mukaan. Suhteutuksen voi tehdä esim: raaka-ainekäyttömäärät/annos -> annosta/päivä -> annosta/vuosi = kokonaiskäyttömäärä/vuosi

LISÄTIETOJA kilpailusta Anu Arolaakso, projektipäällikkö, p. 044 785 4048, anu.arolaakso(at)sakky.fi