Luomuleipä

Tuoreen leivän tuoksu houkuttelee syömään! Kylmäleivonta on helppo, edullinen ja aikaa säästävä tapa leipoa luomuleipää. Sekoita ainekset edellisenä päivänä, kohota kylmässä, leikkaa sämpylöiksi tai patongeiksi ja paista. 


Miten luomu vaikuttaa annoshintaan?

Miten kylmäleivonta säästää rahaa?


Valmistus

50 annosta | à 67 g | saanto 3,35 kg

Luomua: 100 %

Resepti: Helsingin Mylly

  • Liuota hiiva viileään veteen. Lisää suola ja jauhot. Sekoita yleiskoneella hitaimmalla nopeudella 6 - 8min. 

  • Voitele öljyllä 1/1 100 GN pakki. Taittele taikina suorakaiteen muotoiseksi ja peitä kannella. Jätä yön yli jääkaappiin nousemaan. 

  • Jauhota leivinpöytä hyvin ja kaada taikina vuoasta pöydälle. Koristele tai jauhota myös pinta. Paloittele taikina haluamasi kokoisiksi sämpylöiksi, patongeiksi tai leiviksi. Huom! Paloja ei tarvitse pyörittää, vaan nosta suoraan pellille ja uuniin. Kylmäleivonnassa et tarvitse enää nostatusta.

  • Paista 180-210C n.15-20 min

Ainekset

  • 1300 g vettä
  • 2000 g luomu sämpyläjauhoja
  • 25 g suolaa
  • 25 g hiivaa

.