25 % luomua - tavoite saavutettu!

Onnittelut, olette saavuttaneet kansallisen 25 % luomutavoitteen! Muistakaa juhlia hienoa saavutusta: kertokaa asiakkaille ja tarjotkaa luomuinen juhlaruoka tai kippistäkää ainakin työporukan kesken luomujuomalla ja onnitelkaa itseänne hienosta saavutuksesta.

Tavoitteessa pysyminen vaatii työtä

  • Seuraa luomuostoja säännöllisesti
  • Kehitä pitkäjänteisesti yhteistyötä tavarantoimittajien kanssa
  • Kysy luomutuotteita tukusta ja yrityksiltä, ja pidä huoli, että ne pysyvät kilpailutuksissa
  • Muista luomu ruokalistamuutoksissa
  • Mikäli luomutuotteita poistuu valikoimasta, etsi korvaava tuote tai muokkaa reseptiikkaa
  • Sitouta myös uudet työntekijät luomun käyttöön

Luomuprosentti voi vaihdella esimerkiksi saatavuuden takia. Luomun käytön lisääminen siellä, missä se onnistuu helposti, auttaa myös tasaamaan mahdollisia notkahduksia muualla.

Mikä on seuraava tavoitteenne?

Kun 25 % luomua on saavutettu, on innostavaa pyrkiä kohti seuraavaa askelta. Uudet tavoitteet kannattaa asettaa realistisiksi, ja varata niihin myös resursseja. Korkeamman tavoitteen voi kohdistaa ensin vain joihinkin tuoteryhmiin, tiettyihin toimipisteisiin tai vaikkapa yhdelle teemaviikolle.