Opi ruokapalveluilta: parhaat vinkit luomun lisäämiseen

Luomu on osa Servican vastuullisuustyötä

Luomu on osa Servican vastuullisuustyötä

Servican strategia antaa suunnan yhtiön uudelle vastuullisuusohjelmalle ja sisällyttää vastuullisuuden osaksi koko organisaation toimintaa. Luomu on osa Servican vastuullisuustekoja.

Lue lisää

Suunnittelu pitää kustannukset kurissa

Suunnittelu pitää kustannukset kurissa

ISS Palveluissa on luomutuotteiden käyttöönottamiselle hyvin suunniteltu prosessi. Luomun käyttöönottaminen vaatii aina reseptiikan sekä ruokalistan tarkastelun. Luomun käyttöönoton tarkka suunnittelu auttaa pitämään kustannukset kurissa.

Lue lisää

Lisää luomua tuote kerrallaan

Lisää luomua tuote kerrallaan

Oppimis- ja ohjauskeskus Valterissa luomun käyttö lisääntyi eri toimipaikkojen yhteistyöllä. Järvi-Saimaan Ateriapalveluissa luomutuotteiden koetaan sopivan erityisesti dieettikeittiöön.

Lue lisää

Henkilöstön kouluttaminen sitouttaa

Henkilöstön kouluttaminen sitouttaa

Ruokapalveluhenkilöstön sitouttaminen ja koulutus ovat keskeisiä tekijöitä luomun käytön lisäämisessä. Savon koulutuskuntayhtymän ravintolapalvelut ottivat luomun tietokortit heti käyttöön henkilöstön kouluttamisessa.

Lue lisää

Luomua kahvihetkiin

Luomua kahvihetkiin

Yhä useampi kahvilankin asiakas haluaa herkutella vastuullisemmin. Lounasravintola-kahvila Aallossa luomua lisättiin mm. leivonnaisiin ja vitriini- ja juomavalikoimaan.

Lue lisää

Luomun hinta tasoittuu tuotekehityksellä

Luomun hinta tasoittuu tuotekehityksellä

Luomua sisältävä resepti ei aina ole automaattisesti kalliimpi kuin ei luomua sisältävä. Päijät-Hämeen Ateriapalveluiden tuotekehityksessä on huomattu, että esimerkiksi lihan määrää voitiin vähentää alkuperäisestä reseptiikasta lähes 25 %, kun käyttöön otettiin luomutuote. Lihamäärän vähentäminen reseptissä tasoittaa luomun käytön kustannuksia ja mahdollistaa luomun käytön myös suurissa määrissä.

Lue lisää

Vinkit luomutuotetestaukseen

Vinkit luomutuotetestaukseen

Mäntsälän Ateriapalveluissa testataan luomutuotteita ja kehitetään maistuvaa reseptiikkaa. Katso vinkit, miten luomun lisääminen lisääminen resepteille onnistuu!

Lue lisää

Ideasta tuotteeksi: Yhdessä tekemisen tärkeys

Ideasta tuotteeksi: Yhdessä tekemisen tärkeys

Lihatukku Tammisen ja Mäntäsälän kunnan Ateriapalveluiden välillä syntyi tuotekehitysyhteistyö ammattikeittiöille suunnatussa luomuruokatyöpajassa. Vain kahden viikon kuluttua ateriapalvelut saivat testattavaksi uuden luomutuotteen, joka viilattiin täydellisesti ruokapalvelun tarpeita vastaavaksi.

Lue lisää

Luomutreffit

Luomutreffit

Luomutreffit ovat yksi esimerkki markkinavuoropuhelusta. Treffeillä luodaan sopivat puitteet avoimeen kohtaamiseen ja vuorovaikutukseen luomutavarantoimitusten kehittämiseksi.

Lue lisää

Treffit luomutilalla

Treffit luomutilalla

Luomutilatreffit on yksi esimerkki markkinavuoropuhelusta. Treffeillä tutustutaan luomutuotantoon ja vahvistetaan ruokapalvelujen ja luomutuottajien välistä yhteistyötä ja asiakassuhdetta.

Lue lisää

Tuotekehityspäivän järjestäminen

Tuotekehityspäivän järjestäminen

Tuotekehityspäivän tavoitteena on tarjota alan toimijoille mahdollisuus tuoda yhteen toimijat, jotka jakavat kiinnostuksen luomutuotteiden lisäämiseen ruokapalveluissa. Päivän aikana tutustutaan markkinoilla oleviin tuotteisiin, testataan ja kehitetään uusia reseptejä sekä innovatiivisia ratkaisuja ja vaihdetaan näkemyksiä.

Lue lisää

Tuotannonohjausjärjestelmä auttaa ennakoinnissa

Tuotannonohjausjärjestelmä auttaa ennakoinnissa

Ruoka-aineiden käyttötarpeen ennustaminen on tärkeä osa ruokahuoltoa ja logistiikkaa, erityisesti keittiöillä, ravintoloissa ja muissa elintarvikealan yrityksissä. Tuotannonohjausjärjestelmä auttaa ruoka-aineiden käyttötarpeen ennustamiseen.

Lue lisää

Onnistunut luomuhankinta

Onnistunut luomuhankinta

ISS Palveluiden tavoitteena on löytää ruokalistoille volyymiltaan merkittäviä tuotteita, jotka on mahdollista ottaa käyttöön kustannustehokkaasti. Hankinnat suunnitellaan tarkasti ja tuottajien ja tavarantoimittajien kanssa käydään hankintaneuvotteluita.

Lue lisää

Pienhankinnoilla lisää luomua

Pienhankinnoilla lisää luomua

Pienhankinnat mahdollistavat luomun hankinnan myös lähialueelta. Yhteistyö ja tuotteiden toimittaminen lähituottajien kanssa on joustavaa sekä helppoa.

Lue lisää

Rohkeutta hankintaan! Hankinta-asiantuntijan vinkit

Rohkeutta hankintaan! Hankinta-asiantuntijan vinkit

Hankinnat ovat juuri niin hyviä ja laadukkaita kuin millaisiksi ne itse tehdään. Hankinta-asiantuntija Mia Koljonen antaa vinkit, miten voit huomioida luomun hankintaprosessin eri vaiheissa.

Lue lisää

Kerro luomusta asiakkaille

Kerro luomusta asiakkaille

Kun uudet opiskelijat aloittavat opinnot Samiedun ammattiopistossa, heidät kutsutaan keittiöön aamupalalle. Yhteisellä aamupalalla tutustutaan, jutellaan kouluruoasta ja ruokapalvelun toiminnasta. Samalla on hyvä hetki kertoa myös luomusta.

Lue lisää

Koulujakelutuki avuksi luomun käytön lisäämiseen

Koulujakelutuki avuksi luomun käytön lisäämiseen

Koulujakelutuki kannustaa käyttämään luomutuotteita, kuten luomumaitoa ja luomuhedelmiä. Esimerkiksi rasvattomalle luomumaidolle saa korkeampaa tukea kuin tavanomaiselle maidolle.

Lue lisää