ISS Palveluissa luomun käytön lisäämisellä halutaan pienentää oman toiminnan ympäristövaikutuksia sekä suojella luonnon monimuotoisuutta. Ruokapalvelu haluaa omalta osaltaan vastata Suomen kansallisen luomutavoitteen saavuttamiseen. Tavoitteena on löytää ruokalistoille volyymiltaan merkittäviä tuotteita, jotka on mahdollista ottaa käyttöön kustannustehokkaasti. Hankinnat suunnitellaan tarkasti ja halutuille luomutuotteille määritellään kriteerit sekä vuositason volyymi.
Hankintaprosessin aikana on järjestetty tuottajille ja tavarantoimittajille kasvokkain neuvotteluita, joissa on kerrottu ISS:n vastuullisuudesta, arvoketjusta ja millaisia luomutuotteita haetaan tiettyyn tuoteryhmään. Neuvotteluissa on huomattu, että luomutuotteiden kehittäminen ruokapalvelun tarpeisiin on mahdollista. Yhteistyö tuottajien ja tavarantoimittajien kanssa on tuottanut tulosta ja ruokalistoille on saatu tarpeita vastaavia luomutuotteita.
Ruokapalveluilla on mahdollisuus tehdä myös suorahankintoja tavarantoimittajilta ja lähituottajilta. Kun uusi tuote ja tuottaja löytyy, lasketaan tarvittava volyymi ja neuvotellaan hinta sekä varmistetaan toimittajan luotettavuus ja tuotteen laatu ja saatavuus. Sen jälkeen toimittaja nostetaan hankintakanavaan. Tämä vie tuotteesta riippuen noin kuukauden.
ISS Palvelut on osa maailman johtavaa kiinteistö- ja toimitilapalveluyhtiötä, joka toimii yli 30 maassa. Suomessa ISS:läisiä on 8000 ja yritys toimii valtakunnallisesti. ISS Food Services on Suomen neljänneksi suurin henkilöstöravintola- ja ateriapalvelutoimija.