ISS Palveluissa on luomutuotteiden käyttöönottamiselle hyvin suunniteltu prosessi. Luomun käyttöönottaminen vaatii aina reseptiikan sekä ruokalistan tarkastelun. Luomun käyttöönoton tarkka suunnittelu auttaa pitämään kustannukset kurissa.
Luomutuotteet ovat usein on hiukan kalliimpia kuin vastaavat tavanomaiset. Raaka-aineiden ostohinnan vertailun sijasta tuleekin tarkastella, mikä on annoksen lopullinen käyttöhinta. Luomutuotteiden toimivuus reseptiikassa on testattava, koska luomutuotetta voikin tarvita vähemmän kuin tavanomaista. Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää luomumausteiden käytössä, koska ne ovat tavanomaisia voimakkaamman makuisia.
Lisäksi on hyvä pohtia, mikä on tuotteen jalostusaste hävikin minimoimiseksi. Kylmävalmistusprosessissa kypsennyshävikki pienenee ja valmista ruokaa voi saada muutaman annoksen enemmän. Saman luomutuotteen käyttämisellä eri muodossa eri ruokatuotteissa saa vähennettyä varastohävikkiä. Tämä onnistuu, kun kiertävä ruokalista on toimiva ja huomioidaan mahdolliset pienetkin hävikit.
Reseptiikan testaamisen ja muokkaamisen jälkeen luomutuotteet kiinnitetään tuotannonohjausjärjestelmään sekä ruokalistalle. Tämän jälkeen luomutuote nousee automaattisesti ostoskoriin ja hankintoihin.
ISS Palvelut on osa maailman johtavaa kiinteistö- ja toimitilapalveluyhtiötä, joka toimii yli 30 maassa. Suomessa ISS:läisiä on 8000 ja yritys toimii valtakunnallisesti. ISS Food Services on Suomen neljänneksi suurin henkilöstöravintola- ja ateriapalvelutoimija.