Ruoka-aineiden käyttötarpeen ennustaminen on tärkeä osa ruokahuoltoa ja logistiikkaa, erityisesti keittiöillä, ravintoloissa ja muissa elintarvikealan yrityksissä. Tarkka ennustaminen voi auttaa minimoimaan hävikkiä, optimoimaan varastointia ja varmistamaan, että tuottajat ja toimittajat voivat varautua ruoka-aineiden menekkiin mm. Luomutuotteiden osalta. Hyvällä suunnittelulla tuotannonohjausjärjestelmä auttaa käyttäjää ruoka-aineiden käyttötarpeen ennustamiseen.
Apuvälineitä ennusteen suunnitteluun
Toiminnanohjausjärjestelmään kertyvää tietoa hyödynnetään kaikkien näiden tietojen ja toimintojen suunnittelussa ja tehostamisessa. Eri menetelmien ja työkalujen yhdistelmä voi auttaa tekemään tarkkoja ja luotettavia ennusteita ruoka-aineiden käyttötarpeesta, mikä puolestaan voi vähentää hävikkiä ja parantaa liiketoiminnan tehokkuutta.
Teksti ja kuva: Jamix Oy