Tuotekehityspäivän järjestäminen

Tuotekehityspäivässä keittiöt voivat esittää omia toiveitaan kehitettävistä resepteistä ja viljelijät sekä jatkojalostajat esittelevät reseptiin sopivia raaka-aineitaan. 

Tuotekehityspäivän tavoite

  • Tarjoa alan toimijoille mahdollisuus tuoda yhteen toimijat, jotka jakavat kiinnostuksen luomutuotteiden lisäämiseen ruokapalveluissa
  • Tavoitteena on tutustua markkinoilla oleviin tuotteisiin, testata ja kehittää uusia reseptejä sekä kehittää innovatiivisia ratkaisuja ja vaihtaa näkemyksiä
  • Verkostoitumisen tärkeys korostuu myös tuotekehityspäivissä
  • Ruokapalveluhenkilökunta
  • Luomutuotteita myyvät ja valmistavat yritykset
  • Tukkutoimijat
  • Jatkojalostajat

4-6 tuntia

  • Tukkujen koekeittiöt
  • Oppilaitosten keittiötilat
  • Järjestöjen tilat

Esimerkki tuotekehityspäivän ohjelmasta

klo 9.30 Tervetuloa

  • Aamukahvit ja esittäytymiset
  • Päivän agendan läpikäynti
  • Testattavien tuotteiden esittely

klo 10 Tietoisku

  • Lyhyt tietoisku esimerkiksi alan trendeistä tai luomutuotteiden ominaispiirteistä, joihin tuotekehityksessä kannattaa kiinnittää huomioita

klo 10.30 Keittiötyöskentely

  • Valmistelut
  • Reseptien testaaminen ja kehittäminen

klo 12 Lounas

  • Oma kustanteinen lounas lähiravintolassa tai tilan järjestäjän tarjoamana

klo 13 Keittiötyöskentely jatkuu

  • Testiannosten valmistaminen

klo 14.15 Maistelut ja kommentointi

  • Vapaamuotoinen sanallinen kommentointi tai kirjallisesti arviointilomakkeen avulla
  • Kommentit on hyvä kirjata muistiin jatkokehittämistä varten 

klo 15.30 Turvallista kotimatkaa