Luomua ostavat ammattikeittiöt

Ammattikeittiöt käyttävät monipuolisesti luomutuotteita jokaisesta tuoteryhmästä. 

Portaat luomuun -ohjelman keittiöt

Portaat luomuun -ohjelmassa on mukana erilaisia pieniä ja suuria ammattikeittiöitä. Yhteistä kaikille ohjelmassa oleville keittiöille on se, että niissä käytetään luomutuotteita ja niiden käyttöä halutaan lisätä entisestään.

Alla olevissa taulukoissa on esitetty ohjelmaan liittyneiden keittiöiden määrä toimialoittain, julkisten ja yksityisten keittiöiden jakauma sekä kuinka paljon keittiöissä käytetään luomuraaka-aineita.

Ohjelmaan liittyneet keittiöt toimintasektoreittain

79% 21%
  • Julkinen
  • Yksityinen

Keittiöiden määrä toimialottain

Päiväkoti
781 kpl
Peruskoulu/lukio
399 kpl
Ravintola
192 kpl
Muu oppilaitos
76 kpl
Henkilöstö-/lounasravintola
58 kpl
Useita toimialoja
44 kpl
Hoitokoti/palvelukoti
23 kpl
Kahvila
20 kpl
Kurssikeskus/leirikeskus
19 kpl
Sairaala/terveyskeskus
12 kpl
Maaseutumatkailu
3 kpl
Hotelli/motelli
2 kpl
Pikaruokaravintola
0 kpl

Keittiöiden määrä portaittain

Portaat luomuun -ohjelmassa on kuusi porrasta, joita etenemällä keittiöt lisäävät luomutuotteiden käyttöä omaan tahtiin. Portaiden kriteerit määräytyvät sen mukaan, kuinka paljon keittiössä käytetään luomutuotteita. Tutustu portaiden kriteereihin täällä.

Porras 1 195kpl
Porras 2 637kpl
Porras 3 273kpl
Porras 4 805kpl
Porras 5 43kpl
Porras 6 16kpl

Käytetyimmät luomutuotteet

Maito
425k
Hiutaleet
112k
Piimä
89k
Tuore ruokaleipä
85k
Jauhot
38k