Luomua ostavat ammattikeittiöt

Ammattikeittiöt käyttävät monipuolisesti luomutuotteita jokaisesta tuoteryhmästä. 

Portaat luomuun -ohjelman keittiöt

Portaat luomuun -ohjelmassa on mukana erilaisia pieniä ja suuria ammattikeittiöitä. Yhteistä kaikille ohjelmassa oleville keittiöille on se, että niissä käytetään luomutuotteita ja niiden käyttöä halutaan lisätä entisestään.

Alla olevissa taulukoissa on esitetty ohjelmaan liittyneiden keittiöiden määrä toimialoittain, julkisten ja yksityisten keittiöiden jakauma sekä kuinka paljon keittiöissä käytetään luomuraaka-aineita.

Ohjelmaan liittyneet keittiöt toimintasektoreittain

79% 21%
  • Julkinen
  • Yksityinen

Keittiöiden määrä toimialottain

Päiväkoti
795 kpl
Peruskoulu/lukio
373 kpl
Ravintola
189 kpl
Muu oppilaitos
74 kpl
Henkilöstö-/lounasravintola
52 kpl
Useita toimialoja
30 kpl
Kahvila
19 kpl
Kurssikeskus/leirikeskus
18 kpl
Hoitokoti/palvelukoti
10 kpl
Sairaala/terveyskeskus
5 kpl
Maaseutumatkailu
3 kpl
Hotelli/motelli
2 kpl
Pikaruokaravintola
0 kpl

Keittiöiden määrä portaittain

Portaat luomuun -ohjelmassa on kuusi porrasta, joita etenemällä keittiöt lisäävät luomutuotteiden käyttöä omaan tahtiin. Portaiden kriteerit määräytyvät sen mukaan, kuinka paljon keittiössä käytetään luomutuotteita. Tutustu portaiden kriteereihin täällä.

Porras 1 184kpl
Porras 2 451kpl
Porras 3 428kpl
Porras 4 806kpl
Porras 5 42kpl
Porras 6 15kpl

Käytetyimmät luomutuotteet

Maito
414k
Hiutaleet
101k
Piimä
83k
Tuore ruokaleipä
65k
Jogurtti
50k