Ammattikeittiöiden toiveet toimittajille

Portaat luomuun -ohjelmaan liittyneet keittiöt ovat kertoneet toiveitaan luomutuotteiden tarjonnan kehittämiseksi. Toiveet liittyvät tuotevalikoimaan, saatavuuteen ja pakkauskokoihin.

Tuotevalikoima

Luomutuotteita ja -jalosteita toivotaan lisää kaikissa tuoteryhmissä.

Alla on listaus ammattikeittiöiden eniten toivomista luomutuotteista. Jos tuotteille ei löydy kotimaista tuottajaa, voisiko joku tuoda niitä maahan?

Vihannekset ja marjat
  • vihanneksia jatkojalostettuna (mm. peruna, porkkana, kaali ja sipuli)
  • vihannespakasteet
  • marjat ja marjasoseet
Maitotuotteita
  • ruoka- ja vispikerma
  • kermaviili
  • rahka
  • juustot (viipale ja raaste)
Lihatuotteita
  • kinkkurouhe
  • lihajalosteet (esim. nakki)
Muuta
  • näkkileipä
  • ketsuppi ja sinappi
  • majoneesi
  • kasviproteiinit

Saatavuus

  • ympärivuotinen saatavuus
  • tukkuihin paremmat luomuvalikoimat
  • aktiivisempaa luomutuotteiden markkinointia
  • myös pienempiä myyntieriä
  • jakelukanavat (logistiikka) paremmaksi

Pakkaukset

  • pakkauskoot sopiviksi ammattikeittiökäyttöön
  • pakkaukset kierrätettäviä ja ei turhaa pakkausmateriaalia

Muuta

  • strategisia päätöksiä päättäjiltä luomun käytön lisäämiseksi
  • tuotekehitysyhteistyötä jatkojalostajien/tuottajien kanssa
  • tietoa luomutuotteiden hankintapaikoista
  • tuottajien sitoutumista tarjonnan ja saatavuuden takaamiseen