Kohti 25 % luomutavoitetta - kyllä onnistuu!

Parhaat vinkit luomun käytön lisäämiseen ruokapalveluissa löydät uudelta sivustolta, joka julkaistiin 14.11.2024. Tutustu luomun käytön lisäämisen vaiheisiin ja työkaluihin sekä ruokapalveluiden kokemuksiin ja vinkkeihin.

Julkisille ruokapalveluille on asetettu tavoite: 25 % luomua ruokapalveluissa vuoteen 2030 mennessä. Uudelta sivustolta löytyvät vinkit ja parhaat käytännöt 25 % luomutavoitteen saavuttamiseksi on tuotettu Luomutetaan ruokapalvelut -hankkeessa yhteistyössä 11 ruokapalvelun, jatkojalostajien sekä tavarantoimittajien kanssa. Hankkeen rahoittaja maa- ja metsätalousministeriö. Hankeaika 1.1.2022-31.12.2024 Luomutetaan ruokapalvelut -hankkeen esittely

Luomun käyttömallia on kehittämässä 11 julkisella sektorilla toimivaa ruokapalvelutoimijaa:

  • Savon Catering (Savon koulutuskuntayhtymä), Kuopio
  • Päijät-Hämeen Ateriapalvelut Oy, Lahti
  • Servica Oy
  • ISS Palvelut Oy
  • Mäntsälä Ateria- ja puhtauspalvelut
  • Leijona Catering Oy
  • Ammattiopisto SamiEdu, Savonlinna
  • Kokemäen ruoka- ja siivouspalvelut
  • Muuramen ruokapalvelut
  • Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri (Ruskis/Hki ja Tervaväylä/Oulu)
  • Järvi-Saimaan Palvelut Oy (Juva, Rantasalmi, Sulkava)

Ajankohtaista