Luomutetaan ruokapalvelut (LuRu)
Julkisille ruokapalveluille on asetettu tavoite: 25 % luomua ruokapalveluissa vuoteen 2030 mennessä.
Luomutetaan ruokapalvelut -hanke auttaa ruokapalveluita saavuttamaan luomutavoitteen.
Hankeaika 1.1.2022-31.12.2024
.
Hankkeen esittely
Luomun käyttömallia on kehittämässä 11 julkisella sektorilla toimivaa ruokapalvelutoimijaa:
- Savon Catering (Savon koulutuskuntayhtymä), Kuopio
- Päijät-Hämeen Ateriapalvelut Oy, Lahti
- Servica Oy
- ISS Palvelut Oy
- Mäntsälä Ateria- ja puhtauspalvelut
- Leijona Catering Oy
- Ammattiopisto SamiEdu, Savonlinna
- Kokemäen ruoka- ja siivouspalvelut
- Muuramen ruokapalvelut
- Oppimis- ja ohjauskeskus Valteri (Ruskis/Hki ja Tervaväylä/Oulu)
- Järvi-Saimaan Palvelut Oy (Juva, Rantasalmi, Sulkava)
Luomuista reseptiikkaa ammattikeittiöille
Kokeile reseptejä, tutustu uusiin luomutuotteisiin ja tarkastele hintavertailun avulla, millainen vaikutus luomutuotteilla on annoshintaan.