Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelmaan osallistuvat valittu
Kohti ilmastokestävää ruokajärjestelmää
Ruokapalveluissa kehitetään uusia vastuullisuuden toimintamalleja
Kymmenen ruokapalvelua on valittu mukaan kolmivuotiseen kehitysohjelmaan, jossa luodaan uusia toimintamalleja kestävän ruokajärjestelmän edistämiseksi ja ammattikeittiöiden kulutuksen päästöjen vähentämiseksi.
Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelma on kansallisen ilmastoruokaohjelman suurin hanke, jonka tavoitteena on jalkauttaa uusia, konkreettisia ja vastuullisuutta edistäviä toimintamalleja ammattikeittiöiden käyttöön.
– Ilmastoruokaohjelma tukee hallituksen tavoitetta hiilineutraalista Suomesta vuoteen 2035 mennessä ja siinä huomioidaan sosiaalinen, taloudellinen, kulttuurinen ja ekologinen kestävyys , kertoo ilmastoruokaohjelmasta vastaava neuvotteleva virkamies Hanna Mattila maa- ja metsätalousministeriöstä.
- 25.02.2021