Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelmaan osallistuvat valittu
![](/resources/public//kuvakaruselli/mrk_kuva_varuke.jpg)
Kohti ilmastokestävää ruokajärjestelmää
Ruokapalveluissa kehitetään uusia vastuullisuuden toimintamalleja
Kymmenen ruokapalvelua on valittu mukaan kolmivuotiseen kehitysohjelmaan, jossa luodaan uusia toimintamalleja kestävän ruokajärjestelmän edistämiseksi ja ammattikeittiöiden kulutuksen päästöjen vähentämiseksi.
Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelma on kansallisen ilmastoruokaohjelman suurin hanke, jonka tavoitteena on jalkauttaa uusia, konkreettisia ja vastuullisuutta edistäviä toimintamalleja ammattikeittiöiden käyttöön.
– Ilmastoruokaohjelma tukee hallituksen tavoitetta hiilineutraalista Suomesta vuoteen 2035 mennessä ja siinä huomioidaan sosiaalinen, taloudellinen, kulttuurinen ja ekologinen kestävyys , kertoo ilmastoruokaohjelmasta vastaava neuvotteleva virkamies Hanna Mattila maa- ja metsätalousministeriöstä.
- 25.02.2021