Luomu 2.0 -luomuohjelma julkaistu

Maa- ja metsätalousministeriö on julkaissut Luomu 2.0 –luomuohjelman. Ohjelma haluaa vastata luomutuotteiden kysynnän kasvuun saattamalla lisää luomutuotteita markkinoille ja vähittäiskaupan ja ammattikeittiöiden tarpeisiin. Ohjelman tavoite on sama kuin Euroopan unionin (EU) Vihreän kehityksen ohjelmalla, eli neljännes pelloistamme tulisi olla luomusertifioitua vuoteen 2030 mennessä.

Luomuruuan kysyntä kasvaa vähittäiskaupassa ja ammattikeittiöissä sekä meillä että maailmalla. Suomessa on hyvät mahdollisuudet vastata tähän kysyntään. Luomu 2.0 -ohjelman päätavoitteet vuoteen 2030 mennessä ovat:

  • Luomun käyttö julkisissa ammattikeittiöissä kuten päiväkotien, koulujen ja työmaaruokaloiden keittiöissä lisääntyy 25 prosenttiin.
  • Suomalaisen luomun vienti ulkomaille lisääntyy. Viennin arvon tavoitteeksi on asetettu 100 miljoonaa euroa.
  • Elintarviketeollisuus tuo uusia luomutuotteita markkinoille.

Luomu 2.0 -ohjelmaan voi tutustua tästä.

Lisätietoja: Maatalousneuvos Kirsi Heinonen, p. 0295162059, kirsi.heinonen(at)mmm.fi ja neuvotteleva virkamies Leena Seppä, p. 0295162373, leena.seppa@mmm.fi

  • 23.06.2021