Luomukahvi on osa julkisten ruokapalveluiden vastuullisuutta
Julkiset ruokapalvelut hankkivat vuosittain miljoonia kiloja kahvia. Määrät ovat merkittäviä ja siksi onkin tärkeää kiinnittää huomiota kahvin vastuullisuuteen. Kahvin tuotannosta syntyy tuotantomaissa merkittäviä ympäristövaikutuksia, joihin voidaan vaikuttaa esimerkiksi luomutuotantoa suosimalla.
Luomukahvi on ruokapalveluille myös helppo keino lisätä luomun käyttöä: valikoimaa löytyy ja hintaero tavanomaiseen kahviin ei ole suuri. Näin todettiin myös Varkaudessa Ravintola Aallossa, jossa luomukahvia on juotu keväästä asti.
Lue Pro Luomun tiedotteesta luomukahvista ja sen ympäristövaikutuksista sekä miten Ravintola Aallossa on lisätty luomun käyttöä esimerkiksi luomukahvin avulla.
- 20.12.2022